9. DIENA – DABRAVOLĖS PILIAKALNIS

9. DIENA

DABRAVOLĖS PILIAKALNIS

     Vištyčio regioniniame parke yra keturi piliakalniai. Visi jie tartum nebylūs išminčiai, saugo seniausias ir gūdžiausias Vištyčio krašto paslaptis.

Dabravolės piliakalnis su buvusia senovės gyvenviete yra Pajevonio seniūnijoje, Dabravolės kaime, penki kilometrai nuo Vištyčio. Piliakalnio teritorijos ir apsauginės zonos plotas – 1,6 hektaro. Piliakalnis – tai didelė kalva šalia raistelio. Jo status rytinis šlaitas apie 25 metrai aukščio. Kiti šlaitai kiek žemesni ir nuolaidesni. Piliakalnio viršuje – ovali 36 metrų ilgio aikštelė, kurios pietinės dalies plotis 22 metrai. Šiaurinė dalis kiek siauresnė.

Pietiniuose pakraščiuose ir šlaituose aptikta kultūrinio sluoksnio pėdsakų, rasta lipdytos keramikos gruoblėtu paviršiumi. Vakarinėje pašlaitėje rasti buvusios gyvenvietės pėdsakai.

Piliakalnio papėdėje, tarsi, pabrėždama jo didingumą, išsikerojo daugiakamienė liepa. Iš vieno kelmo išsišakojo 25  kamienai.

Šį piliakalnį tikrai verta aplankyti!

Vištyčio regioninis parkas © 2018 Visos teisės saugomos.         Vytauto g. 8, Vištytis, LT-70346 Vilkaviškio r.   tel. +370 342 63532